У Росії міністрам хочуть обмежити негативні висловлювання щодо економічної ситуації у країні.

З такою ініціативою виступив член Громадської палати Росії Дмитро Сазонов, передають "Известия".

Коментарі "слуг народу" з негативними прогнозами, на його думку, сильно впливатимуть на соціальне самопочуття росіян. Він вже направив відповідне звернення до уряду. В ньому Сазонов закликав міністрів уникати негативних фраз про російську економіку, на зразок "крихкого дна".

"Міністр — це все-таки особа, яка володіє вичерпною інформацією про стан російської економіки. І вживати такі вирази, як "крихке дно", на мій погляд, не зовсім коректно", - зазначив він.

Сазонов сподівається, що урядові чиновники, які відповідають за економічний блок, роз'яснюватимуть населенню, що немає прямої прив'язки економіки країни до вартості нафти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Коли ситуація стосується курсу рубля, на його думку, краще або аргументувати заяви, або "зовсім не висловлювати власної думки".

Читайте також: Російські депутати запропонували додатковий вихідний для виборців

"Психологічний фактор відіграє тут більшу роль. Коли населення чує коментарі з негативними прогнозами, воно, природно, може рефлекторно відреагувати", - повідомив Сазонов.

Люди, за його словами, намагаються зберегти свої заощадження, конвертуючи їх у валюту, а це ще більше підстьобує інфляцію.

Нагадаємо, раніше один з екс-керівників Центробанку Росії назвав головну причину стрімкого падіння рубля. Він зазначив, що це сталось через відсутність реальних інвестицій у Росію.