На двох затонулих біля лівійських берегів судах могли перебувати до 500 пасажирів. Вони намагались нелегально дістатися до Європи. Щонайменше 100 осіб загинули.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Вранці 27 серпня перший човен, на якому перебувало 50 пасажирів, подав сигнал про допомогу. Згодом стало відомо про загибель іншого переповненого судна. На його борту могло бути до 400 людей.

Поки рятувальникам вдалося дістати з води живими 201 особу. Влада лівійського міста Зувара, звідки вирушає велика частина суден з нелегалами, побоюється, що число загиблих може досягти 200 осіб. Тому, що велика кількість мігрантів перебували в трюмі судна.

Читайте також: Чеський президент хоче створити європейську армію для боротьби з мігрантами

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Щонайменше 100 тіл загиблих доставлено у лікарні Зувари.

Нагадаємо, вчора на сході Австрії у вантажівці виявили 50 тіл мігрантів. Автомобіль був припаркований на узбіччі шосе, що зв'язує міста Парндорф і Нойзідль-ам-Зе. Ймовірно, причиною смерті біженців стала нестача кисню. Міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Міклі-Ляйтнер зазначила, що "ті, хто як і раніше вважає, що ці контрабандисти добрі люди, сильно помиляються". Цей інцидент, за її словами, ще раз показав необхідність вжити заходів щодо захисту мігрантів та боротьби з контрабандою людей.