Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган затвердив склад тимчасового парламенту, який працюватиме до виборів 1 листопада. Нові депутати призначені після того, як Партія справедливості і розвитку не змогла досягти угоди про створення коаліції з Партією націоналістичного руху.

Націоналіст Тугрул Тюркеш займе в кабінеті посаду віце-прем'єра. Представники прокурдских сил Алі Хайдар Конджа і Муслюм Доган займуть місця міністра у справах ЄС і міністра з розвитку, відповідно.

Прем'єр-міністр Туреччини і лідер Партії справедливості і розвитку Ахмет Давутоглу повернув мандат на формування нового уряду після того, як переговори про формування коаліції з двома партіями провалилися.

Правляча в Туреччині Партія справедливості і розвитку прагнула створити коаліцію з націоналістичною партією після того, як в червні вперше з 2002 року втратила парламентська більшість, а разом з ним і можливість самостійно сформувати уряд.

Читайте також: У Бахрейні стався вибух під час мітингу

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Етнічні курди населяють східну частину Туреччини. Їхні прихильники відстоюють незалежність Курдистану.