Два співробітника Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) вбито в провінції Амран на півночі Ємену.

Про це повідомив представник гуманітарної організації Аднан Хізам.

Двоє його колег були вбиті невідомими озброєними людьми в той час, коли вони на автомобілі поверталися до столиці Ємену Сану.

Наприкінці серпня Міжнародний комітет Червоного Хреста припинив свою роботу у другому за величиною місті Ємену Адені після скоєного там нападу на штаб-квартиру МКЧХ. Зокрема, місія позбулася машин, грошей і обладнання.

Збройний конфлікт у Ємені триває вже близько року. Міжнародна коаліція на чолі з Саудівською Аравією завдає авіаударів по території Ємену з березня. Напади почалися після того як повстанці-хусити захопили більшу частину території країни і вигнали президента Мансура Хаді, який втік в Ер-Ріяд. Звільнити Аден вдалося тільки в середині липня.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Читайте також: Кілька десятків працівників заводу загинули в Ємені

У квітні, в розпал військових дій, Міжнародний комітет Червоного Хреста називав гуманітарну ситуацію в Ємені катастрофічною.

За даними ООН, за час конфлікту в Ємені загинуло близько чотирьох тисяч чоловік. Більше половини з них - мирні жителі. Близько 1,4 млн громадян країни були змушені покинути свої будинки.