У Китаї в продаж надійшло морозиво, виконане у вигляді голови колишнього прем'єр-міністра Японії Хідекі Тодзе, страченого в грудні 1948 року.

Про це повідомляє Time.

Виробники подбали про те, щоб новинка повторювала риси обличчя політика. При цьому вони не забули про вуса і окуляри, які він носив при житті.

Партія неординарного десерту складається з десяти тисяч штук, одна порція якого коштує 30 юанів (близько 4,7 долара).

Читайте також: Англійські повари створили морозиво, яке не тане

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Користувачі соціальних мереж почали активно обговорювати морозиво, при цьому думки коментаторів розділилися. Деякі назвали ідею морозива з Тодзе нудною і не має сенсу.

Морозиво було випущено до святкування в Китаї 70-ї річниці закінчення Другої світової війни. У бойових діях китайці у складі антигітлерівської коаліції воювали проти Японської імперії, що входила в нацистський блок.

Хідекі Тодзе був прем'єр-міністром Японії з 1941 по 1944 рік. Він відомий як один з розробників плану нападу на американську військово-морську базу в околицях гавані Перл-Харбор на Гавайських островах. Після підписання акту про капітуляцію Японії другого вересня 1945 Тодзе був заарештований як військовий злочинець. У грудні 1948-го його стратили через повішення.