Вчора поліція затримала двох братів, які при спробі пограбувати супермаркет, вбили українця 38-річного Анатолія Короля. Чоловік голими руками кинувся на злочинців і був вбитий під час бійки. В місті Кастелло-ді-Чистерна, де сталася трагедія, сьогодні, 6 вересня, оголошено днем жалоби.

29 серпня українець Анатолій Король пішов за покупками у супермаркет Piccolo на вулиці Selva в передмісті Неаполя Кастелло-ді-Чистерна. Він вже виходив з магазину з дворічною донькою на руках, штовхаючи перед собою візок з покупками. Коли помітив, що магазин намагаються пограбувати, кинувся на злочинців. У бійці він був убитий двома пострілами з пістолета, на очах своєї дочки і клієнтів магазину, в основному, жінок і дітей. А бандити втекли на мотоциклі.

Вчора в Калабрії (це сусідній регіон) заарештували убивць 20-річного Марко Ді Лоренцо і 32-річного Джанлуку Януале.

"Вони рідні брати, діти місцевого боса мафії Лануале, хоча носять різні прізвища. Обидва брати жили в декількох десятках метрів від супермаркету. Перед пограбуванням замаскувалися. Надягли карнавальні маски, а зверху мотоциклетні шоломи, латексні рукавички та темний одяг. Відразу після вбивства вони переодягнулися, а на пустирі спалили мотоцикл, який вкрали спеціально для пограбування. Під час обшуків у схованках ми знайшли кілька гвинтівок і пістолетів", - розповіли в поліції.

Матеріал по темі: В Італії грабіжники супермаркету вбили 38-річного українця

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Мер Кастелло-ді-Чистерна Клімменте Сорентіно оголосив днем жалоби 6 вересня на честь Героя.

"На знак жалоби через передчасну і трагічну смерті Анатолія Короля, в місті приспустили прапори на муніципальних будівлях і школах. А на найближчій сесії міської ради ми вшануємо пам'ять Анатолія хвилиною мовчання", - сказав чиновник.

Батько трьох дітей офіційно працював в Італії. В місті вже хочуть перейменувати вулицю, де сталася трагедія, на ім'я нашого земляка. Також, мер зустрівся із скульптором, який увічнить подвиг Анатолія. А тисячі містян хочуть допомагати вдові виховувати дітей.