Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Париж починає розвідувальні польоти над Сирією вже з вівторка, 8 вересня, і розглядає можливість перейти й до повітряних ударів проти екстремістського угруповання "Ісламська держава" в цій країні.

Виступаючи на прес-конференції, Олланд заявив, що такі розвідувальні польоти дадуть можливість Франції планувати можливі повітряні удари по позиціях ісламістів.

Читайте також: Гудков просить пояснень про відправку російських солдатів до Сирії

За його словами, ісламісти в Сирії планують терористичні напади проти кількох країн, серед них і проти Франції, і його обов'язок – бути краще інформованим про такі загрози.

Франція ще рік тому, у вересні 2014-го, приєдналася до США в кампанії повітряних ударів по цілях угруповання "Ісламська держава" в Іраку – іншій державі поряд із Сирією, де ІД захопило значні території.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще