Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що країна готова прийняти до 20 тисяч біженців з Сирії до 2020 року, передає ВВС.

Раніше Кемерон заявляв, що Британія несе "моральну відповідальність" перед тими, хто залишився без домівки внаслідок сирійського конфлікту.

Однак він підкреслив, що біженців будуть приймати виключно з таборів ООН, розташованих поблизу кордону Сирії. Таким чином, рішення британського прем'єра не торкнеться мігрантів, що вже потрапили до Європи.

Протягом останніх чотирьох років статус біженців в Британії отримали майже п'ять тисяч сирійців.

Читайте також: Потік мігрантів змінить Німеччину - Меркель

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, Франція раніше повідомила, що готова дати притулок 24 тисячам сирійців.

Раніше німецькі власті оголосили про виділення ще шести млрд. євро на потреби біженців. Згідно з цим планом, в країні будуть побудовані нові табори для біженців приблизно на 150 000 чоловік. Також будуть виділені додаткові кошти на програми з вивчення мови та інтеграцію мігрантів.