Таганський суд Москви оголосить вирок п'яти обвинуваченим у вандалізмі російським руферам 10 вересня.

"Оголошення вироку у цій справі перенесено на 10 вересня на 14:00. Коментарів про причини перенесення у нас немає. Вирок оголосить той самий суддя, який вів процес - Орлова Марина Євгеніївна", - сказали в прес-службі суду агенції Укрінформ.

Прокурор попросив засудити до трьох років ув'язнення чотирьох фігурантів кримінальної справи про фарбування у кольори українського прапора зірки на шпилі московської висотки.

Як повідомляє кореспондент Російської служби Бі-бі-сі, до трьох років просять засудити Володимира Подрєзова, Олександра Погрєбова, Олексія Широкожухова і Євгенію Короткову. Обвинувачену Анну Лепьошкіну прокурори просять засудити до трьох років умовно.

Слідство вважає, що український руфер на прізвисько Мустанг об'єднався з бейсджампери, аби дестабілізувати ситуацію в Росії, пофарбувавши зірку на висотці в кольори прапора України.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Четверо з п'яти підсудних - Олександр Погрєбов, Олексій Широкожухов, Євгенія Короткова і Ганна Лепьошкіна, за версією слідства, стрибнули з парашутами з висотки, аби підтримати акцію Мустанга.

Ще один підсудний - руфер Володимир Подрєзов, за версією звинувачення, безпосередньо йому допомагав.

Читайте також: Справа пофарбованої зірки в Москві: фігурантам "світить" три роки

Раніше Подрєзов зізнався у скоєнні адміністративного правопорушення. За його словами, він дійсно провів українського руфера на дах висотки, але не знав про його наміри.

Правозахисна організація "Меморіал" усіх фігурантів цієї справи називає політичними в'язнями.