Папа Римський Франциск радикально реформував процедуру анулювання шлюбів в католицькій церкві. Реформа дозволить більшій кількості католиків розлучатися і заново вступати в шлюб, не порушуючи церковних канонів.

Про це пише ВВС.

Без анулювання католики, які розводяться і знову одружуються, вважаються перелюбниками і не допускаються до причастя.

Католицька церква формально забороняє розлучення, однак розлучене подружжя може спробувати довести, що їхній шлюб ніколи і не відповідав вимогам церкви.

Анулювання шлюбу було заплутаним, дорогим і довгим процесом, який був недоступний багатьом католикам, особливо в бідних країнах, де не було шлюбних трибуналів.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Читайте також: Папа Франциск закликав храми відкрити двері для біженців

Реформа вводить прискорену процедуру анулювання, якщо обоє з подружжя не мають заперечень, дозволяє здійснити його без шлюбного трибуналу, а також скасовує систему автоматичних апеляцій.

Понтифік заявив, що основною метою реформи є "порятунок душ".

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск дозволив священикам Римсько-католицької церкви відпускати гріхи жінкам, які зробили аборт, і лікарям, які проводять такі операції. Рішення діятиме на час позачергового так званого Ювілейного року, який розпочнеться 8 грудня 2015. У такий рік допускається можливість особливого відпущення гріхів.