Криза у зв'язку з нелегальною міграцією в Європу загострився останнім часом. Наприкінці літа у країни Євросоюзу в'їхало 108 тисяч біженців з близькосхідних країн, у тому числі і з Сирії - передає TravelNews.

У столиці Угорщини тисячі мігрантів (здебільшого сирійці) спочатку оточили, а потім просто штурмом взяли міський вокзал.

Голова уряду у відповідь на це дав обіцянку звести стіну вздовж кордонів Хорватії та Сербії. За підписаною країнами ЄС угодою в Дубліні, біженці повинні звернутися з проханням про притулок у першій ж державі ЄС, де вони опинилися.

Читайте також: Шведська поліція затримала 14 осіб за перевезення мігрантів

Більшість близькосхідних мігрантів потрапляє в держави ЄС через Італію, Угорщину і Грецію. Але три цих країни вже не в змозі впоратися з напливом біженців і всіх зареєструвати.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

У вівторок влада Угорщини закрили Келеті, той столичний вокзал, звідки поїзди йдуть в інші європейські країни. Це викликало скупчення тисяч мігрантів біля будівлі вокзалу, що мали намір через Угорщину потрапити в Німеччину й Австрію. Вони організували на привокзальній площі наметовий табір, відмовившись залишати її.