Росія почала будувати військову базу, а також казарми для кількох тисяч солдатів поруч з українським кордоном. Про це пише Reuters.

Повідомляється, що база з'явиться біля міста Валуйки, в селі Солоті Білгородської області на ділянці в 300 гектарів.

Цього тижня будівельники почали зводити паркан у кукурудзяному полі на околиці села.

Майже на тому ж місці у квітні минулого року велась активна військова діяльність.

Повідомляється, що там планують побудувати дев`ять бараків для 3500 солдатів, склади для артилерійського озброєння і боєприпасів із загальною площею більше шість тис. кв. м.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: У навчальному центрі сухопутних військ з'явилася медична рота

Також у планах - будівництво великого тренувального комплексу і лазарету на 50 ліжок, який може бути розширений у випадку "масового напливу поранених".

Відповідно до тендерних документів, опублікованих на сайті російського уряду, на базі будуть навчати солдатів артилерії і військової ППО. Також планують проводити навчання з водіння танків і бронетранспортерів.

НАТО звинувачує Росію у використанні таких баз для відправки солдатів та обладнання на територію України, щоб підтримати проросійських сепаратистів.

Нагадаємо, під час проведення військової операції у Донецькій і Луганській областях України загинули майже вісім тисяч людей.