Понад 90 тисяч жителів префектури Ібаракі в Японії були змушені покинути свої будинки через повені і зсуви.

Про це пише ВВС.

Повідомляється, щонайменше одна людина вважається зниклою безвісти, ще 12 осіб отримали травми. Рятувальники на гелікоптерах евакуюють місцевих жителів з дахів будинків.

Розлив річки Кінугава в японському місті Дзьосо вже завдав шкоди щонайменше 22 тисячам осіб, чиї будинки виявилися частково або повністю затоплені водою.

Погіршенню ситуації сприяли сильні зливи, які прийшли в регіон після відступу тайфуну "Етау". За даними метеорологів, за останні три доби в регіоні випало 600-700 мм опадів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте также: В Атлантиці сформувався новий тропічний шторм

Проливні дощі супроводжуються сильним вітром. У середу через негоду в Японії були скасовані десятки авіарейсів, влада рекомендувала більше 500 тисячам осіб залишити свої будинки.

Як повідомлялося раніше, влада Китаю евакуювала 16,4 тисячі людей через зливи у провінції Хунань на південному сході країни.