У США вкрадені дев`ять портретів знаменитостей єврейського походження, виконаних художником Енді Уорхолом у техніці шовкографії - повідомляє JTI.

Крадіжку виявила родина власників з Лос-Анджелеса, коли віддала картини в багетну майстерню для переоформлення.

У 1980 році Уорхол створив серію портретів провідних діячів культури XX століття з єврейським корінням, які він назвав "Десять портретів євреїв XX століття". Художник зобразив Голду Меїр, братів Маркс, Джорджа Гершвіна, Альберта Ейнштейна, Франца Кафку, Луї Брандеса, Гертруду Стайн, Сару Бернар, Мартіна Бубера і Зигмунда Фрейда.

Портрети були придбані в 80-х роках минулого століття, і поки невідомо, коли їх замінили підробками. Вартість оригіналів оцінюється в 350 тисяч доларів.

Читайте також: У шостому сезоні "Гри престолів" зіграє актор з "Дракули"

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляється, одну з картин виставили на торги в аукціонному домі Bonhams в Лос-Анджелесі. Поліція вилучила записи з камер в приміщенні аукціонного будинку, які можуть допомогти слідству.

Нагадаємо, що наприкінці вересня в Єврейському музеї Нью-Йорка відкривається виставка, де будуть виставлені портрети Мерилін Монро і Елізабет Тейлор роботи Уорхола, але вони входять в іншої колекції і не є частиною серії "Десять портретів євреїв XX століття".