Міністерство внутрішніх справ Угорщини розглядає можливе введення надзвичайного стану на кордонах через загострення міграційного кризи.

Про це пише "Радіо Свобода".

"За словами прес-секретар угорського уряду Яноша Лазара, на найближчому засіданні Кабінету міністрів розглянуть введення такого стану із 15 вересня", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Австрія призупинила залізничне сполучення з Угорщиною

Згідно інформації, влада має дані, що на південних територіях Угорщини активізували свою діяльність міжнародні злочинні угруповання та зросла небезпека тероризму.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Янош Лазар також повідомив про заплановане на 15 вересня закриття угорсько-сербського кордону на контрольно-пропускному пункті Реске, включно із залізницею.

Пропозиція МВС Угорщини про введення надзвичайного стану надійшла до Кабміну після того, як угорський парламент змінив Кримінальний кодекс країни.

Згідно з ним, порушники кордону, включно з нелегальними мігрантами, можуть бути видворені з країни за короткий термін, а за пошкодження захисного 175-кілометрового забору передбачено тюремне ув'язнення.