У четвер у центрі "Український світ" (Ukraiński Świat) по вул. Nowy Swiat, 63, у Варшаві стався вибух і пожежа - повідомляє Gazeta.ua.

Близько 18:30 на першому поверсі центру проходив концерт музики Шопена. У фойє знаходилися волонтери і відвідувачі.

Кілька людей побачили, що в щілині дверного прорізу в туалеті видніється яскраве сяйво. Через кілька секунд пролунав вибух, і з дверей вбиральні почали виникати клуби чорного диму.

У цей час концерт якраз закінчився. Кілька десятків людей виходили у фойє. Дехто з цікавості зупинявся і дивився на дим. На другому поверсі відбувалися заняття з польської мови.

Волонтери "Українського Світу" евакуювали усіх людей з будівлі. Приїхали пожежники, поліція, піротехніки, швидка допомога. Негайно перекрили рух на частині тротуару, що примикає до "Українського Світу".

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Пожежники швидко загасили об'єкт загоряння. Ним виявився саморобний піротехнічний пристрій – залізна банка із невідомою вибуховою речовиною всередині. Хтось підкинув її до смітника в туалеті.

Слідчі дії тривали до ночі. Усе приміщення "Українського Світу" поліцейські-піротехніки перевірили з натренованим собакою. Більше нічого підозрілого не знайшли.

Читайте також: Екс-президент Польщі попереджає Путіна - українці ще помстяться

"В даний момент поліція встановлює, хто міг залишити цю банку і яка речовина в ній знаходилася", – повідомили у прес-службі Комендатури поліції Варшави. Злочин кваліфікуватимуть в залежності від висновків експертизи.

В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Нагадаємо, за даними польського Управління у справах іноземців, 2318 українців подали документи на статус біженця до Польщі в 2014 році.