Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo жорстоко посміявся з відомої фотографії потонулого хлопчика з числа біженців, які намагалися потрапити до Євросоюзу.

Про це написав у соцмережі Facebook радіопродюсер Михайло Козирєв.

"Шарлі Ебдо" вийшов з двома карикатурами на загиблу дитини. На першій, названій "Так близько до мети", малюк лежить поруч з плакатом "МакДональдса": "Два дитячих меню за ціною одного". На другому - під заголовком "Доказ, що Європа християнська" зображено, що поруч із потопаючим хлопчиком стоїть на хвилях Ісус Христос, який проголошує: "Християни ходять по воді. Мусульманські діти тонуть", - описує карикатури продюсер.

"Ось я і запитую себе: "Я все ще Шарлі? "А ви?" - цікавиться Козирєв.

Читайте також: Жертва міграції: світ сумує по потонувшому сирійському хлопчику (фото)

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, що в січні цього року була розстріляна редакція Charlie Hebdo в Парижі, що пов'язували з карикатурами на ісламістських пророків.

Після нападу терористів фраза Je suis Charlie ("Я Шарлі") стала популярним гаслом захисників свободи слова у всьому світі.