Парламент Азербайджану Міллі Меджліс починає процедуру призупинення членства в міжпарламентській асамблеї "Євронест" і рекомендує азербайджанському уряду переглянути питання про участь у програмі ЄС "Східне партнерство".

Про це йдеться в заяві, зачитаній віце-спікером парламенту Валехо Алескеровим.

Відзначається, що така реакція пов'язана з резолюцією Європарламенту від 10 вересня, в якій засуджувалися порушення прав людини в Азербайджані.

"Ми маємо справу з наклепом на адресу політичного керівництва Азербайджану. Подібні резолюції приречені на провал", - йдеться в заяві.

У той же час азербайджанському уряду рекомендується ввести заборону на в'їзд до Азербайджану осіб, які виступають з "відверто антіазербайджанской позицією".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Міллі Меджліс Азербайджану закликав Європарламент до "конструктивності" по відношенню до країни.

Читайте також: Нагірно-карабахські "вибори" не визнали в Україні

У документі говориться, що Європарламент не помічає проблем, які відбуваються в інших точках світу, і при цьому "перебуває в активному пошуку недоліків в Азербайджані".

Нагадаємо, "Євронест" є міжпарламентською асамблеєю країн, що входять в програму ЄС "Східне партнерство" (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна).