Росія через девальвацію рубля отримала після зриву контрактів з "Містралями", рахунок удвічі більше, ніж платила.
Про це заявив глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров, передає РІА "Новости".

"Наскільки мені відомо, вони фізично їх повернули вже давно. Рентабельність через девальвацію: ми платили, виходячи з бюджету, який формувався в рублях, через курс це виходить в удвічі більше, тому як раз в рублевій масі виграли рівно вдвічі", - сказав він на другому форумі регіонів Росії і Білорусі у Сочі.

"Основна частина коштів, що перевищує вдвічі раніше сплачене в рублях, відповідно, нами вже отримана", - додав він.

Читайте также: "Містралі" не продадуть до отримання повної компенсації Москвою

Як повідомлялося, контракт на поставку двох вертольотоносців типу "Містраль" був укладений між французькою DCNS/STX і Рособоронекспортом в 2011 році.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Франція повинна була передати перший корабель "Владивосток" в листопаді минулого року, проте влітку 2014 року Президент Франції Франсуа Олланд оголосив, що у зв'язку з подіями в Україні, "Містралі" не можуть бути передані РФ.

В Єлисейському палаці заявили, що обидва судна залишаються в одноосібній власності Франції і в її повному розпорядженні.

Згідно з досягнутими між РФ і Францією домовленостям, Париж повинен був повернути Росії 949,8 млн. євро.