Лише кожен п'ятий мігрант, зі всіх, що приїхали в Європу, щоб врятуватися від війни, є сирійцем.

Інші, хто намагається отримати статус біженця, прибули до Європи з економічних міркувань, переконаний депутат британського парламенту Девід Девіс, повідомляє Кореспондент.

Згідно з даними Євростату, з 213 тисяч мігрантів, які прибули до ЄС у квітні, травні та червні 2015 року, тільки 44 тисячі справді втекли з Сирії, де п'ятий рік триває громадянська війна, говорить політик.

"Наведені цифри розвінчують брехню, яка циркулює в деяких колах, що величезна кількість тих, хто досяг Європи, - сирійці. Більшість тих, хто рятується від війни в Сирії, перебувають у таборах в Лівані або Йорданії. Багато з тих, хто вирішив ризикнути своїм життям, аби пробратися до Європи, зробили це з економічних причин", - заявив депутат.

Представник Консервативної партії Білл Кеш також заявив про економічні мотиви більшості мігрантів.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

"Більшість біженців, які прибули до Європи, - це економічні мігранти, що прагнуть кращого життя", - заявив політик.

Депутати від лівих партій і правозахисники часто звинувачують уряд Великобританії у байдужості до потреб біженців і небажанні їх прийняти, наголошується в повідомленні.

Читайте також: В Угорщині оголошена часткова мобілізація резервістів через біженців

З квітня по червень 2015 року міграція до Європи збільшилася удвічі порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Кількість афганців, які подали клопотання про надання притулку, зросла в чотири рази - з шести тисяч до 27.