На Кубі в аеропорту зустріли Папу Римського Франциска, який прибув з офіційним візитом, аби самотужки оцінити зміни у відносинах між Кубою і США. Про це повідомляє AFP.

Понтифік в ході свого першого візиту на Кубу закликав політиків Куби і США продовжити нормалізацію відносин.

"Зараз ми стали свідками події, що відбувається протягом декількох місяців, яке наповнює нас надією: процес нормалізації відносин між двома народами після довгих років відчуження", - сказав Папа Римський.

"Я закликаю політичних лідерів продовжувати йти цим шляхом і розвивати всі свої можливості ... як приклад примирення для всього світу", - додав Франциск.

Він також пообіцяв підтримку церкви для кубинського народу, який стикається з жорсткими обмеженнями громадянських свобод при комуністичному режимі і має економічні проблеми через ізоляцію Куби.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Читайте також: Американський підліток арештований за підготовку замаху на Папу Римського

Візит Папи Римського на Кубі триватиме до 22 вересня.

За час свого візиту папа Римський проведе службу в столиці та на сході Куби, а також зустрінеться з главою країни Раулем Кастро.

Разом з понтифіком на Кубу приїхали держсекретар Ватикану П'єтро Паролін і секретар з відносин з державами англійський архієпископ Пол Річард Галлахер.

Нагадаємо, влада США прийняла рішення послабити для своїх громадян обмеження, що стосувалися поїздок на Кубу і співпраці з кубинськими підприємцями. Згідно з рішенням, тепер американським компаніям дозволено відкривати на Кубі дочірні структури і створювати спільні підприємства з місцевими фірмами.

Крім того, очікується, що вже до кінця року між країнами можуть відновити пряме поштове сполучення і регулярні комерційні авіарейси.