Сьогодні в Москві пройдуть санкціоновані мерією ходу і мітинг "за змінюваність влади", яка проходитиме в річницю так званої "рокіровки", коли 20 вересня 2011 було оголошено, що Володимир Путін, який обіймав тоді посаду прем'єра, буде втретє балотуватися в президенти, а Дмитро Медведєв у разі його перемоги стане главою уряду.

Організатори акції очікуєть участь 40 тисяч осіб, повідомляє Сегодня.

Наразі в соціальній мережі Facebook про готовність вийти на вулицю заявили більше 8 тисяч чоловік.

"Чотири роки тому, 24 вересня 2011 року, на з'їзді" Єдиної Росії "Путін і Медведєв оголосили про "рокіровочку ", поставивши всю країну перед фактом: влада в Росії остаточно узурпована і розцінюється як довічне право чинного правителя. Утримання влади стало єдиним сенсом всіх дій державних органів. 20-го вересня 2015 року ми виходимо на мітинг, щоб вимагати змінюваності влади ", - заявляють організатори.

Акція запланована на 17.00 за київським часом в одному зі спальних районів Москви, біля метро "Мар'їно".

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Головні умови учасників – "безумовний" доступ на вибори для опозиції, припинення війни, скасування цензури, звільнення політв'язнів і боротьби з корупцією.

"Якщо до 24 вересня 2011 року можна було говорити, що влада тримається на цензурі, брехня і обман, але, принаймні, сама ідея періодичної зміни влади публічно сумніву не піддавалася, то після - узурпація і подальше довічне утримання влади Путіним і його бізнес -партнерами стало сенсом всіх рішень і дій державної машини ", - вважає Навальний.

Він переконаний, що для утримання і зміцнення влади використовується все - "від війни і телепропаганди до політв'язнів і дурниць, начебто знищення продуктів". Фальсифікації на виборах в Держдуму в 2011 році, остаточно лішівшіе влада легітимності, стали прямим наслідком тієї "рокіровочку", додав опозиціонер.

"Нам явно варто зібратися, обговорити важливі речі і продемонструвати цим дивним людям, які вважають, що у них у приватній власності може перебувати ціла країна, що ми теж тут живемо і ми якось не дуже планували жити в монархії", - додав він.

Читайте також: В Україні випускатимуть поштові марки із зображенням Сенцова і Кольченка

За словами опозиціонера, в Москві мітингів не було з часу вбивства Бориса Нємцова.