Вперше, з початку військових дій на Донбасі, в небі над країнами Балтії на бойове чергування заступили німецькі винищувачі Eurofighter. Вони оснащені повним боєкомплектом.

Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

Генеральний інспектор військово-повітряних сил Німеччини Карл Мюльнер підкреслив, що озброєння, встановлене на літаки, "не є засобом для ескалації". Воно служить, за його словами, лише для того, щоб зустріти потенційного супротивника на рівних.

Головний інспектор ВПС додав, що зброя необхідна також для "мотивації солдат", що виконують завдання в повітрі над Балтикою.

Читайте також: Росія побудує авіабазу в Білорусі

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Раніше німецькі літаки вже брали участь у місії НАТО з патрулювання повітряного простору Латвії, Литви та Естонії. Однак у період з вересня по грудень минулого року вильоти здійснювались без повного боєкомплекту на борту.

Мюльнер пояснив, що таке рішення було прийнято на політичному рівні, щоб не провокувати ескалацію конфлікту з російськими збройними силами.

Нагадаємо, після анексії Криму країни Балтії не раз заявляли про свою уразливості перед агресивною політикою Росії. У зв'язку з цим НАТО посилила патрулювання повітряного простору своїх балтійських союзників.