Головний католик світу Франциск завітав на Кубу і провів неформальну зустріч із колишнім лідером держави Фіделем Кастро. Він провів месу у Гавані, а також обговорив з урядовцями проблеми релігії та політики.

На зустрічі, яка тривала близько 40 хвилин, Папа Римський висловив своє задоволення з приводу того, що Куба налагоджує відносини зі Сполученими Штатами та закликав громадян країни служити одне одному, а не ідеології.

"Це була дуже неформальна і дружня зустріч. Папа дав Фіделю Кастро книги про євангелічні тексти, духовность та релігійний гумор. Інші члени сім'ї Кастро також були присутні там", - повідомила прес-служба Ватикану.

З Папою Римським зустрівся також чинний очільник Куби Рауль Кастро. Франциск наполягав на збільшені свободи церкви у країні для виконання своєї місії.

Це був перший візит Папи Франциска на Кубу. Після нього він відправся до США.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Кількість японціву віці 80 років сягнула понад десять млн осіб

Послухати промову головного католика зібрались тисячі кубинців на Площі революції у Гавані. Місцева служба безпеки повідомила про арешти кількох активістів, які викрикували лозунги та роздавали листівки.