Громадянина Таджикистану, який мешкав у російському Якутську, затримали за зв'язок із терористами "Талібану". За повідомленням ФСБ, він фінансував терористів, знаходячись у Росії.

Слідчі змогли довести зв'язок звинувачуваного з пакистанським угрупуванням талібів. Він зв'язувався з ними по електронній пошті, та здійснював переказ грошей (точні суми невідомі), повідомляє "Дождь".

"У своїх листах знайомий таджика просив не тільки надати фінансову допомогу для проведення "джихаду" проти "невірних" в Афганістані і Пакистані, а й сприяння у створенні законспірованих структур терористів в Якутії", - повідомляють правоохоронці РФ.

Мешканця Якутська судили за статтею 205.1 Кримінального кодексу "Сприяння терористичній діяльності" та призначили йому п'ять років у в'язниці.

Читайте також: Росія готується до падіння ціни на нафту до 30 доларів за барель

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Талібан" вважається терористичною організацією у більшості країн світу. Їхньою метою є створення законів "шаріату" у мусульманських країнах.