У Польщі сім'ї жертв, загиблих від рук членів ОУН і УПА, мають намір звернутися до президента країни Анджея Дуди з проханням позбавити Порошенко Ордена Білого Орла.

Про це повідомив у своєму блозі ксьондз Тадеуш Ісакович-Залеський, передає "Радіо Польща".

Дану нагороду український президент отримав від попереднього президента Польщі Броніслава Коморовського.

Священик назвав образливим для сімей, чиї родичі "були вбиті бандерівцями на територіях, що раніше належали Польщі", присудження Порошенко важливого польського ордена.

Читайте також: Україна ніколи не визнає аншлюс Криму – Порошенко

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

На думку ксьондза, рішення Коморовського є "шокуючим".

"Цей політик вже довгий час уславлював членів ОУН і УПА, які в 1939-1947 роках брали участь в геноциді поляків і польських громадян інших національностей, у тому числі, справедливих українців, що рятували своїх польських та єврейських сусідів", - вважає Ісакович-Залеський.

"Більшість польських ЗМІ, особливо ті, які, якщо можна так висловитися, дотримуються політкоректного тону, замовчують цей факт. Невідомо також, де і коли Порошенко отримав орден", - підкреслив він.

Як відомо, раніше Тадеуш Ісакович-Залеський заявляв, що Порошенко потрібно оголосити персоною нон грата в Польщі через його політику щодо УПА.