Префектура департамента Рона (Франція) заборонила у Ліоні акцію під гаслом "Проти масової міграції", передає Французьке міжнародне радіо RFI.

"Організаторами мітингу є радикальні праві угрупування - Націоналістична молодь та Французька справа, які є розбещеними та чиї позиції, вочевидь, суперечать республіканським цінностям", — повідомив префект Мішель Деспуеш.

Акцію протесту анонсували в соцмережах місцеві організації радикальних правих сил та їх прихильники. Причиною заборони мітингу проти біженців стала відсутність офіційного повідомлення влади про заплановану акцію.

У заяві організаторів у Facebook викладено заклик до співгромадян, які не хочуть нести відповідальність за драматичні наслідки дикої іміграції та пропонують вийти на вулиці проти цього "вторгнення".

Минулого тижня Президент Франції Франсуа Олланд заявив про плани країни прийняти додатково 24 тисячі біженців протягом найближчих двох років.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Мітинг був заборонений на тлі загострення мігрантської кризи у ЄС — десятки тисяч утікачів з Сирії прямують зокрема до Німеччини, що зараз активно приймає біженців.

Читайте також: За дві доби Італія прийняла більше чотирьох тисяч біженців

Нагадаємо, 21 вересня Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що всі європейські країни мусять прийняти біженців з Сирії й ухилитися від цього ніхто не зможе.