Хамзат Бахаєв звинувачений в пособництві у вбивстві Бориса Нємцова не дав показання на своїх подільників в обмін на перекваліфікацію йому обвинувачення на "приховування злочину". Про це повідомляє УП.

За версією Головного слідчого управління, Бахаєв і Губашев-молодший допомогли вбивцям Нємцова сховатися після злочину, надавши їм для цього своє житло.

Бахаеву, за даними видання, ще на початку серпня було запропоновано укласти якусь угоду з СКР. Один з оперативників повідомив фігуранту, що пред'явлене йому обвинувачення в пособництві у вбивстві, може бути перекваліфікована на статтю, що передбачає до двох років позбавлення волі за "заздалегідь не обіцяне приховування злочину".

При такому розкладі, Бахаєв автоматично звільнявся б з-під арешту, а на майбутньому суді цілком міг би розраховувати на повне звільнення з урахуванням строку вже відбутого їм під вартою.

Однак для перекваліфікації звинувачення, за словами оперативника, Бахаєв, який категорично заперечував свою причетність до вбивства Нємцова, повинен був зізнатися в тому, що знав про вчинений злочин, але не доніс на своїх спільників.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Таким чином, в гучній кримінальній справі формально залишився лише один фігурант, який зізнався - Шадід Губашев, він повідомив, що його старший брат Анзор і їх далекий родич Заур Дадаєв постійно лаяли Бориса Нємцова за антиросійські і антимусульманські, з їхньої точки зору, висловлювання, а вже через чотири години після вбивства опозиціонера, розповіли йому про скоєний злочин.

Головні фігуранти справи від першопочаткових зізнань відмовилися, заявивши, що дали їх під тиском. Втім, перевірки, проведені СКР, фактів нібито здійсненого на них тиску не виявили. Таким чином, держзвинувачення цілком може використовувати ці свідчення в суді.