Рада директорів німецького автомобільного гіганта Volkswagen проведе екстрену нараду у зв'язку зі скандалом навколо пристрою, який занижує реальні показники викидів автомобілів.

Про це пише Кореспондент.

Раніше компанія визнала, що цей пристрій встановлено як мінімум в 11 мільйонах машин.

За повідомленнями з Німеччини, президент Volkswagen Мартін Вінтеркорн втратив довіру і підтримку ключових інвесторів.

Вінтеркорн вже двічі вибачився за масову установку цієї апаратури на машини його компанії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У понеділок, 21 вересня, акції Volkswagen впали на 20% після того, як американське агентство охорони довкілля повідомило про виявлення в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрою, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Американська влада зобов'язала Volkswagen відкликати майже півмільйона своїх автомобілів у США, що обійдеться компанії у велику суму.

Читайте також: Компанія "Renault" стала спонсором "Динамо"

За кожен проданий автомобіль, який не відповідає законодавству про чистоту повітря, Volkswagen буде повинен виплатити штраф до 37 500 доларів.

З 2008 року було продано 482 тисяч автомобілів цих модифікацій. У перспективі штрафні санкції можуть досягти мільярдів доларів.

Кілька інших країн також оголосили, що приступлять до розслідування цієї справи.