Угруповання "Ісламська держава" зміцнює свої позиції в Афганістані, повідомляє у своєму звіті Організація Об'єднаних Націй. За її даними, кількість прихильників цього радикального обʼєднання у країні зростає, а в 25 з 34 провінцій Афганістану триває їхнє вербування.

"Кількість груп чи осіб, які відверто заявляють про лояльність чи симпатію до "Ісламської держави", продовжує зростати відразу в низці афганських провінцій", – йдеться у звіті ООН, повідомляє Радіо Свобода.

За даними організації, основу афганського осередку "Ісламської держави" складають до 70 бойовиків, які до цього воювали у лавах цього угруповання в Іраку й Сирії.

Читайте також: РФ оголосила умови участі в коаліції проти "Ісламської держави"

Бойовики угруповання "Ісламська держава" суттєво зміцнили свої позиції влітку 2014 року. Відтоді вони захопили значну частину території Іраку, крім того, мають осередки у Сирії й Лівії.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Задля боротьби з цим радикальним угрупованням ісламістів створено міжнародну коаліцію, яка періодично здійснює авіаобстріли позицій "Ісламської держави" у згаданих країнах.