В Мехіко влаштували багатотисячний марш в річницю зникнення 43 студентів. Очолили ходу їхні батьки.

Про це пише Корреспондент.

"Люди несли фотографії своїх близьких, закликаючи розслідувати їх зникнення. Батьки вимагають передати слідство у цій справі спеціальному відділу, робота якого буде контролюватися міжнародними спостерігачами", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Нью-Йорку готують протести з нагоди візиту Путіна

Батьки оскаржують версію влади, що поліція міста Ігуала передала їх дітей, нібито викравших кілька автобусів, наркокартелю, який їх пізніше вбив.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Міжнародні експерти припустили, що студенти загинули, оскільки в автобусі були наркотики, про що діти не знали, і влада їх не захистили.

Демонстранти йшли по головному проспекту Мехіко - Пасео-де-ла-Реформа - у напрямку до площі Сокало.

"Ми прийшли сюди з жагою правосуддя. Не повинно бути безкарності. За цими сорока трьома - тисячі зниклих до них", - заявила студентка Софія Рохас.

Деякі демонстранти нанесли на обличчя червону фарбу, засуджуючи високий рівень насильства в країні.

Як передає з місця подій кореспондент Бі-бі-сі Кеті Уотсон, демонстранти назвали цю акцію протесту "днем обурення".

Родичі вимагають, щоб влада розслідувала можливу участь армії в зникненні студентів.

Нагадаємо, 43 молодих людей зникли 26 вересня 2014 в місті Ігуала в штаті Герреро на півдні країни. Туди вони приїхали, щоб влаштувати акцію протесту.