Росія завдала перший авіаудар біля міста Хомс, який розташований на заході Сирії.

Про це передає CNN.

Відзначається, що Росія попросила США очистити повітряний простір, але не дала географічної інформації про місця, де будуть авіаудари.

Як стало відомо, в результаті першого авіаудару Російської авіації в Сирії загинули 65 осіб. Про це повідомляє журналіст німецького видання Bild Джуліан Рюпке (Julian Röpcke) на своїй сторінці в Twitter. Серед загиблих є діти.

Нагадаємо, 30 вересня Рада Федерації дала згоду президенту РФ Володимиру Путіну на використання армії РФ в Сирії.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Раніше американські чиновники заявляли, що росіяни готові почати наносити авіудар в будь-який час. Російські безпілотники збирали потенційну інформацію про місця, де ймовірно будуть здійснюватися авіудар.

Читайте також: Росія вимагає від США негайно звільнити небо Сирії

"Де Росія - там смерть. "Русский мир" не може існувати без руйнувань та насильстваю. Тому й не дивно, що після того як стрімголов Совфед дав добро на використання військ у військовій операції в Сирії, ці війська тут же відправилися кришити терористів, але "накришили" півсотні цивільних за раз", - пише відомий одеський блогер zloy-odessit.

"Перший бойовий виліт авіації РФ і удар по позиціях, нібито, ІГІЛ в місті Хомс, завершився кривавою лазнею для місцевих жителів. Тепер дивимося як швидко США відреагує на такий поворот, адже карт бланш Росії дано саме ними", - додав він.