Підписання угоди про відведення зброї калібром менше 100 міліметрів на Донбасі не буде приводом для зняття санкцій з країни-агресора. Про це сказав віце-голова Комітету Європейського парламенту з економічних та валютних питань Маркус Фербер, пише НБН.

"У нас є мінські угоди, які передбачають контроль виконання в кінці року. Поки такої перевірки за підтримки ОБСЄ проведено не було. Санкції наразі продовжені до січня 2016 року. Якщо в кінці року контрольна перевірка покаже, що мінські угоди виконуються, то частина санкцій точно не буде продовжена", – сказав Фербер.

Читайте також: ЄС збирається продовжити санкції проти Клюєва

Нагадаємо, 30 вересня "глава Донецької народної республіки" Олександр Захарченко підписав документ про відведення озброєння калібром менше 100 мм.

Спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що перший етап відведення озброєння калібром менше 100 мм почнеться з Луганської області.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

За його словами, підписана напередодні угода наближає кінець війни на Донбасі.