Російські податківці та охоронці середовища винайшли спосіб очищення лісів від сміття. Відтепер кожен, хто хоче виїхати у ліс на пікнік, мусить заплатити податки.

Депутат законодавчих зборів Ленінградської області Володимир Петров запропонував шанувальникам шашлику та сосисок на кострі сплачувати податок у розмірі 500 рублів у квартал. За ці кошти країна буде проводити прибирання у лісах, повідомляють російські ЗМІ.

Податки сплачуватимуть усі, хто приходить до ліса та готує їжу на відкритому та закритому вогні. Але від сплати коштів вільні представники корінного населення Півночі, Сибіру і Далекого Сходу Росії.

Читайте також: Українські моряки оголосили страйк у російському порту

Депутат відзначив, що податки не будуть платити мешканці, які прийшли до лісу за травами, грибами, для полювання, щоб назбирати дрова або матеріали для досліджень.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також цей закон планують ввести у зв'язку з постійними пожежами у лісі. На думку чиновників, саме шашлики є однією з причин цих пожеж.