У Дніпропетровську 3 жовтня відбувається фольклорно-етнографічний козацький фестиваль "Самарська Покрова-2015", присвячений Дню українського козацтва.

Дійство відбувається на залишках Богородицької фортеці, у селищі Шевченковому, що в межах міста, повідомляє Радіо Свобода.

Фестиваль проводять активісти козацьких організацій регіону, члени самооборони, воїни АТО. Наказним отаманом "Самарської Покрови" на козацькому колі обрали бійця полку "Дніпро-1", який нещодавно повернувся додому із зони АТО.

Традиційно в програмі фестивалю – пізнавальні, розважальні та культурно-мистецькі заходи: виступи творчих колективів, ярмарок майстрів народної творчості, дегустація українських народних страв та напоїв тощо.

Уперше цього року організатори багато уваги приділяють військово-спортивній складовій – козацькому вишколу, змаганням у силі та спритності, у яких беруть участь дорослі й діти.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

На галявині просто неба відбуваються показові виступи з традиційних козацьких бойових мистецтв, майстер-класи з володіння козацькою зброєю, вивчення азів самозахисту для дітей та жінок, змагання лучників, метальників списів та корчів, поєдинки "лава на лаву" тощо.

Читайте також: Український боєць створює дивовижні патріотичні прикраси (фото)

У межах фестивалю працює виставка козацької зброї, а також міні-експозиція археологічних знахідок, зроблених науковцями Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на залишках Богородицької фортеці.

За словами одного з організаторів заходу, координатора "Самооборони Майдану" в Дніпропетровській області Владислава Ладигіна, фестиваль організовують уже восьмий рік поспіль, однак цього року його проводять дещо раніше через погоду.