Ситуація на Близькому Сході була б більш стабільною, якби Саддам Хуссейн і Муаммар Каддафі залишилися при владі, вважає претендент на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп. Інтерв'ю з політиком сьогодні виклав на своєму сайті телеканал NBC.

Трамп порівняв колишніх президентів Іраку та Лівії з главою Сирії Башаром Асадом, зазначивши силу останнього. При цьому він допустив, що президент САР, "ймовірно, погана людина".

"Подивіться, що ми створили в Лівії, - це хаос, те, що ми зробили з Іраком часів Саддама Хуссейна, - хаос, і в Сирії буде так само", - заявив Трамп.

Читайте також: Дональд Трамп приміряв на себе образ русалоньки (фото)

Раніше політик, відомий своєю ексцентричною поведінкою і неоднозначними заявами, обіцяв вислати з країни всіх сирійських біженців, у разі якщо він стане президентом США.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після того як президент США Барак Обама знизив американську військову присутність в Іраку Трамп заявив, що сили заколотників "вибили дерьмо з усіх". Він нагадав, що виступав проти війни в цій країні.

Востаннє позицію США щодо сирійської кризи Обама позначив 28 вересня на Генасамблеї ООН. Американський президент назвав Башара Асада тираном і заявив, що влада в Сирії повинна перейти до нового лідера, оскільки нинішнім режимом невдоволено більшість населення. При цьому він зазначив: "Сполучені Штати готові працювати з будь державою, включаючи Росію та Іран, щоб врегулювати конфлікт. Але ми повинні визнати, що після того кровопролиття і тієї різанини, які трапилися в Сирії, повернення до довоєнного статус-кво неможливо ".