Великий резонанс у світових ЗМІ викликала присутність молодшого сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Миколая в залі Генеральної Асамблеї ООН.

Про це пише Білоруський партизан.

У британській газеті The Guardian вважають, що Лукашенко готує молодшого сина до "ролі наступника". "Авторитарний лідер привів свого 11-річного сина на Генеральну Асамблею ООН, щоб той на власні очі побачив тонкощі міжнародної дипломатії. Сидячи між міністром закордонних справ і прес-секретарем президента, Коля уважно спостерігав з галереї, як його батько засудив військові інтервенції Заходу на Близькому Сході", - зазначає британське видання.

Французький журнал L'édition du soir на своїх сторінках також розповідає про поїздку маленького супутника Олександра Лукашенка. Задавшись питанням, навіщо президент Білорусі робить це, журнал відповів цитатою Михайла Горбачова: "Він всюди водить свого сина за руку, бо готує його своїм наступником, ніби Білорусь - королівство".

Читайте також: Соцмережі іронізують з фото Обами з сина Лукашенко (фото)

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

ВВС також дотримується подібної думки і пише про те, що випадок з відвідуванням Генасамблеї - не поодинокий. Коля супроводжував свого батька під час параду перемоги в Пекіні, під час візиту в Арабські Емірати і Пакистан.

Видання зазначає, що деякі критики почали турбуватися, що "кількість таких заходів впливає на утворення хлопчика".

Матеріал про те, що молодший син Олександра Лукашенка присутній під час майже всіх важливих візитів батька, з'явився і на сайті сербського радіо і телебачення B92. "Під час параду в Пекіні хлопчик навіть мав можливість поспілкуватися з президентом Сербії Томіславом Ніколичем і його дружиною Драгіцей", - повідомляється на сайті.

Американські медіа також зацікавила особистість 11-річного хлопчика на Генасамблеї. Наприклад, видання Globalpost пише: "Громадянська війна, тероризм, міграційний криза - головні питання, які звучали на Генасамблеї ООН, навряд чи можуть бути цікавими дитині. Але в понеділок глава Білорусі Олександр Лукашенко, здається, вирішив довести зворотне".

Видання розповідає, що деякі оглядачі вже називають маленького сина лукашенківським "міні-я" або "диктатором в процесі навчання".

Поява Миколи Лукашенка в Нью-Йорку зацікавило і азіатську пресу. Особливий резонанс це викликало на Шрі Ланці, де тамтешній президент, навпаки, приховує свого сина. Місцева газета Colombo Telegraph порівняла фотографії своєї і білоруської делегації в Нью-Йорку.

Про маленького Колі пишуть і в Південній Америці. Перуанський видання Diario Correo зазначає:

"Дивна сцена - бачити дитини, що сидить на 70 Генеральній асамблеї ООН, залучаючи погляди. [...] Існує припущення, що таким чином Лукашенко просвіщає сина, щоб після поступитися йому місце, хоча сам Лукашенко заперечує це звинувачення".