У Державній думі Російської федерації планують створити і направити ​​в регіон "добровольчу бригаду" із бійців, які отримали бойовий досвід на Донбасі, для посилення сирійських урядових військ.

Про це пише УНІАН.

"Що тягне туди "добровольців", крім ідеї? Звичайно, напевно гроші", - заявив голова комітету Держдуми Росії з оборони адмірал Володимир Комоєдов.

Читайте також: Терористів "ДНР" вербують у Сирію під прикриттям курсів арабської мови

Згідно інформації, заробітня плата таких "добровольців" в Сирії набагато вища, ніж на Донбасі.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Наш комітет готовий без зволікань розробити законопроект про надання статусу учасника бойових дій в Сирії, якщо в Думу надійдуть з цього приводу відповідні матеріали", - сказав він.

За його словами, поки такі документи в його комітет не надходили.

Нагадаємо, терористів "ДНР" вербують взяти участь у збройному конфлікті в Сирії на боці російських військових.

У Донецьку відкрито пункт прийому в "добровольчі загони" для відправки в Сирію під виглядом експрес-курсів вивчення арабської мови, культури та етикету зазначеної держави. Заняття на курсах проводять кадрові сирійські військові, тривалість - два місяці.