Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що Москва багато втратить, якщо позбудеться дружби з Анкарою.

У вівторок, 6 жовтня, Ердоган заявив, що у разі нового порушення повітряного кордону Туреччина не буде на це спокійно реагувати, повідомляє Reuters.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ зазначив, що порушення повітряного простору Туреччини російськими літаками не схоже на випадковий інцидент. Він наголосив, що Москва повинна поважати турецькі кордону.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що російський літак порушив повітряний простір Туреччини через погану погоду. Між тим, 3 жовтня, коли це сталося, російські ЗМІ повідомляли з посиланням на метеорологів, що російська авіація обрала вдалий час для проведення операції у Сирії з точки зору погодних умов.

Читайте також: МЗС Туреччини вдруге викликало "на килим" російського посла

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

За твердженням МЗС Туреччини, російський військовий літак порушив повітряний простір країни 3 жовтня в районі сирійсько-турецького кордону. На перехоплення літака підняли два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Туреччина закликала Росію уникати повторення таких дій, інакше Москва "буде відповідальною за будь-які небажані інциденти".