У середу, 7 жовтня, бойовики з екстремістського угрупування "Аш-Шабаб" убили племінника президента Сомалі Хасана Шейха Мохамуда. Про це пише Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

За даними силовиків, екстремісти розстріляли у столиці Могадішо автомобіль, у якому знаходився Лібан Осман, а також адвокат на ім'я Абдікадер Мохамед.

Як зазначається, Осман нещодавно повернувся з-за кордону і мав очолити столичний госпіталь.

Представник "Аш-Шабаб" Шейх Абдіазіз Абу Мусаб підтвердив факт атаки на племінника глави держави, зазначивши, що Осман "був дуже важливою офіційною особою у президентському палаці".

Конфлікт у Сомалі триває з початку 1990-х років. Країна в результаті протистояння, як стверджують в ООН, зіткнулася з найгострішою гуманітарною кризою, яка поставила значну частину населення в залежність від зовнішньої допомоги.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Читайте також: Біля президентського палацу в Сомалі прогримів вибух, є загиблі

На даний час сомалійські війська за підтримки місії Африканського союзу в Сомалі (АМІСОМ), що нараховує 22 тис. солдатів, протистоїть бойовикам "Аш-Шабаб", які здійснюють збройний опір і час від часу влаштовують теракти, в тому числі в Могадішо.