Мешканець Великої Британії Стефан Ріго спостерігав за своїми друзями та знайомими через веб-камери на їхніх комп'ютерах. Такою справою він займався завдяки вірусній програмі BlackShades.

Британські правоохоронці під час обшуку знайшли на комп'ютері Ріго знімки чужих приміщень, на яких люди переважно займались сексом. Жертвами хакера стали 14 осіб, половина з яких виявились його знайомими, повідомляє ВВС.

Стефан Ріго купив спеціальну програму BlackShades на чорному ринку за 40 доларів. Вона дає змогу отримати доступ до чужого комп'ютера. Цей вірус можна встановити на пристрій через посилання, по якому переходить жертва.

Хакера засудили до 20 тижнів умовного терміну, під час якого він працюватиме на громадських роботах у своєму рідному Лідсі. Крім того, протягом семи років його фотографія буде вивішена у списку сексуальних злочинців.

Читайте також: Херсонські правоохоронці викрили порностудію за участю 5-річної дитини (фото)

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Цікаво, що програма BlackShades може вразити лише комп'ютери на операційній системі Windows. У США протягом 2014 року затримали більше 100 чоловік за користування цією програмою.