Неподалік від кордону Латвії збройні сили зафіксували російське гідрографічне судно. Про це йдеться в повідомленні збройних сил у Twitter.

"Збройні сили Латвії 10 жовтня на відстані 8,5 морських миль від територіальних вод Латвії зафіксували гідрографічне судно классу "Самара", що належить до ВМФ Росії", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з початком конфлікту в Україні і загостренням стосунків між Заходом і Росією військові кораблі й літаки РФ все частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії.

Зокрема, за останні півроку у НАТО нарахували 250 перехоплень російських військових літаків.

Читайте також: Сирійці збили два вертьольоти Росії - ЗМІ

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

В країнах Балтії і Британії неодноразово заявляли, що своїми літаками біля їхніх кордонів Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.