Англійці висунули вимоги до Європейського союзу, за яких країна лишиться у складі об`єднання.

Про це пише The Telegraph.

План Кемерона включає чотири ключові вимоги. Перша з них - Брюссель повинен "чітко заявити" про намір не залучати Велику Британію до будівництва "європейської наддержави", - розповіли джерела видання.

Читайте також: Британія запускає нову кампанію за вихід з ЄС

Європейський союз повинен буде відмовитися від застосування стосовно англійців ключового принципу створення "найбільш тісного союзу".

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У другому пункті вимог йдеться, про визнання євро не єдиною європейською валютою. Лондон хоче зберегти використання британського фунта стерлінгів.

Третій пункт теж направлений на децентралізацію у Союзі: наділення національних парламентів правом відкидати директиви Брюсселя, які покликані змінювати наявні закони в ЄС.

Четвертий пункт - структурна реорганізація Євросоюзу, щоб дев'ять країн-членів ЄС, які не входять до єврозони, були захищені від домінування інших 19 держав.

Найбільшому фінансовому і фондовому майданчику Європи - лондонському Сіті - вимагають особливих гарантій.

Нагадаємо, референдум про долю подальшого членства Великобританії в Євросоюзі можуть провести в 2017 році, оскільки переговори Лондона з Брюсселем по перегляду основоположного договору ЄС наразі зайшли в глухий кут.