У вівторок, 13 жовтня, прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що США вбачають явні ознаки порушення Іраном резолюції Ради Безпеки ООН у недавньому запуску балістичної ракети точного наведення. Про це пише Голос Америки.

Відзначається, що в Держдепартаменті пообіцяли винести питання запуску Іраном балістичних ракет на обговорення Ради безпеки ООН.

"Безперечно, ми піднімемо це питання на засіданні СБ ООН, як ми це робили після подібних запусків раніше", - зазначив представник Держдепу Марк Тонер.

За його словами, Іран останнім часом постійно ігнорує резолюції Радбезу ООН, що викликає глибоке занепокоєння у Вашингтона.

Читайте також: Парламент Ірану ухвалив закон про ядерну угоду

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Раніше Тегеран заявляв, що буде ігнорувати заборону Радбезу ООН на будь-яку діяльність Ірану відносно балістичних ракет, які можуть використовуватися для доставки ядерного заряду.

Нагадаємо, 11 жовтня в Ірані успішно пройшли випробування нової балістичної ракети далекої дії під кодовою назвою Emad.