За даними Левада-центру, кількість росіян, які вважають США небезпекою для усього світу, складає 71%. Громадяни країни бачать у діях Вашингтону пряму загрозу, у тому числі і для себе.

Про це повідомляє DW.

Відтак, 75% мешканців РФ мають думку, що Велика Британія, Німеччина, США та Японія є ворогами їхньої держави. Ці країни лише ведуть свою політичну та економічну гру у світі, використовуючи при цьому Росію, - так вважають росіяни.

Зазначимо, що навіть у 2008 році, коли РФ розпочала конфлікт у Грузії, лише 53% громадян вважали США ворогом та загрозою. Тому зараз рівень ненависті до передових держав є рекордним.

Цікавим є ще один фактор цього дослідження. У Росії, незважаючи на негативне ставлення, збільшилось число охочих переїхати до успішних країн. При цьому 42% росіянам не подобається життя європейців та американців. У 2008 році лише 30% не хотіли жити по-західному.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Франція знову планує продавати кораблі Росії

За інформацією від аналітиків дослідницького центру, такий ріст громадської неприязні до Заходу пов'язаний з військовими діями на Донбасі. Росіяни вважають, що війну фінансує США.

Нещодавно схоже дослідження показало, що росіяни повністю довіряють своєму телебаченню та дізнаються з новин багато чого корисного. Як демонструють результати цього опитування, російська пропаганда працює добре.