Мер італійського міста Венеція Луїджі Бруньяро планує продати на аукціоні декілька мистецьких творів. Всі вони є власністю міста. Гроші, виручені від продажу на аукціоні, підуть на погашення боргів Венеції.

Про це повідомляє Artnet.

Зазначається, що на аукціон потраплять робота австрійського художника Густава Клімта з назвою "Юдиф II". Її приблизна вартість складає близько 80 мільйонів доларів. Також на торги виставлять роботу білоруського і французького митця Марка Шагала без назви.

Бруньяро розраховує, що такий мистецький аукціон дозволить місту заробити близько 448 мільйонів доларів.

Читайте також: Італійського прем'єра підозрюють у розтраті €600 тисяч

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Він наголосив, що борги Венеції не дають змоги Італії відновити власну економіку. Мер додав, що після їх погашення місто позбудеться величезного тягаря і це стане прикладом для інших.

"Венеція руйнується на очах. Брати гроші у туристів, вводячи туристичні податки, я не хочу, тому що це не в моїх правилах. Потрібно розуміти, що таке унікальне місто як Венеція не може впоратися з подібними проблемами самостійно", - поскаржився голова міста.

Тільки в цьому році, за його словами, Венеція напозичала на суму близько 72,7 мільйонів доларів.