Активісти хочуть привезти на лікування до Польщі 19 дітлахів, які серйозно постраждали через бойові дії на сході, повідомляє Польське радіо.

"Конфлікт на сході України вплинув на життя понад 130 тисяч дітей. З думкою про них проводимо цю фотовиставку", - так польське товариство "Expatria" заповідає відкриття виставки світлин зі сходу України, котре відбудеться вже 22 жовтня у Королівському замку в Варшаві.

"Ми хочемо привернути увагу до проблем хворих, скалічених дітей, позбавлених доступу до медичної опіки. Не можна забувати й про нервові хвороби та депресію, на які діти починають хворіти через триваючий військовий конфлікт", - говорить віце-голова товариства Конрад Прушинський.

Читайте також: Полтавчани присвятили АТОвцям виставку "Сила нескорених" (фото)

На виставці у Королівському замку, що носитиме назву "...і світ про них забув", можна буде побачити численні фото Донбасу, зроблені протягом останнього року репортерами зі Східної Європи. Буде проведений також аукціон світлин. Усі кошти скерують на лікування 19 українських дітей, котрі постраждали через воєнні дії.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Мацєй Монґірд з фонду "Lambre" пояснює, що всі діти прибудуть на лікування до Польщі:

"У першу чергу, ми витратимо кошти на протези, реабілітацію цих дітей. хочемо зробити усе, аби ці діти мали належні умови розвитку до часу досягнення повноліття".

Виставка фоторобіт розпочнеться у Варшаві, потім вирушить у подорож Польщею. Світлини покажуть також відвідувачам у Празі, Гамбургу та Києві.