Європа вибрала поганий час, аби розпочати зближення з Туреччиною.

Про це пише Financial Times.

Через позицію Німеччини і Франції ЄС припинив зближення з Туреччиною сім років тому. У той час ця країна проводила реформи, необхідні для отримання членства, та була на шляху до реальної демократії, пише видання.

Зараз же, під впливом Меркель, яка відвідала Стамбул 18 жовтня, ЄС відновлює відносини з Туреччиною, що перебуває під одноосібним керівництвом президента Реджепа Ердогана і ризикує стати схожою на Сирію, пише газета.

Читайте також: Німеччина готова допомогти Туреччині якнайшвидше стати членом Євросоюзу - Меркель

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Після зустрічі з Ердоганом і прем'єр-міністром країни Ахметом Давутоглу Меркель благословила "кошик із ласощами" для Туреччини в обмін на зусилля із блокування потоку мігрантів до Європи.

ЄС відновить заморожені переговори щодо членства, прискорить надання безвізового режиму і надасть Анкарі 3 мільярди доларів на утримання біженців із Сирії.