Президент Сполучених штатів Барак Обама наклав вето на закон про витрати на оборону загальною сумою в 612 мільярдів доларів, який включав військову допомогу Україні.

Про це пише УНІАН.

"Я збираюся повернути закон до Конгресу і моє повідомлення їм дуже просте: давайте зробимо це правильно", - сказав глава Америки.

Читайте також: Конгрес США схвалив поставки зброї в Україну

Він не згодний із тим, як саме витрачаються кошти за новим законопроектом, які призначені для витрат на бойові дії.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За його словами, тривають обговорення бюджету, де, на його думку, необхідно врахувати як національну безпеку США, так і економічну.

Згідно інформації, Барак Обама та демократи виступають за розширення статтей бюджету в частині внутрішніх витрат, замість більшого фінансування Пентагону.

Республіканці, які переважають у Конгресі, наполягають, що "грати в політику національної безпеки, щоб захистити програми витрат на тварин" у час, коли Америка стикається із світовими загрозами - безвідповідально.

За регламентом, Палата представників розгляне вето перед Сенатом. Обійти вето планують на засіданні 5 листопада.

Нагадаємо, ветований президентом документ передбачає 300 мільйонів доларів на зброю Україні.