Естонія має намір залучити своїх бійців для тренування проти терористів "Ісламської держави". За даними місцевого видання Postimees, солдати можуть приєднатися до військової коаліції США та розпочати підготовку в Іраку.

Військові структури країни вже підготували відповідні документи. У разі ухвалення такого рішення від парламенту, естонські солдати готуватимуться до військових операцій.

Наразі відомо, що після закінчення військової місії у Афганістані, на Близькому Сході з'являться саме Скаутські батальйони Естонії. Балтійські солдати не прийматимуть участь у бойових діях, а лише проводитимуть навчання.

У разі дозволу від вищого керівництва країни, армія Естонії розташує свої військові угрупування на території Іраку.

Читайте також: Через вторгнення до Сирії, росіяни збирають ракети у три зміни

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Схоже, що США збираються збільшувати кількість партнерів у війні з ІДІЛ та протидії режиму Асада. Російська армія підтримує сирійського диктатора та стріляє ракетами по позиціям повстанців.